Kindercursus Keramiek

In deze cursus leert uw kind werken met klei. Iedere week maken we samen een andere creatie.  Vanuit een kommetje met rollen verder opbouwen of met plakken klei een driedimensionaal werkstuk te maken. Voor een kleurig eindresultaat wordt het werkstuk gedecoreerd met speciaal glazuur. Na een droogproces van 3 weken wordt de creatie gestookt en kunnen ze het mee naar huis nemen.

Woensdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur Startdatum 21 september 2016

 

Handvormen of draaien voor volwassenen
IMG_7207In deze cursus leert u verschillende handvormtechnieken, met rollen opbouwen van een vaas of holle vorm, of met plakken klei een driedimensionaal werkstuk te maken. Praktijkervaring helpt u verder uw eigen ideeën te realiseren. U kunt gebruik maken van uw eigen kwastglazuren of v.d. cursus. U kunt in een uw eigen tempo werken aan een opdracht.

Er zijn twee draaischijven aanwezig waarop U kunt leren draaien. Aan de hand van gegeven opdrachten leert u spelenderwijs de technieken van de basisgrepen toe te passen om zo tot nieuwe uitdagende creaties te komen.
Alle aspecten van de klei komen aanbod: het walken, centreren op de schijf, openen en afwerken van de vorm. Uiteindelijk kunt u uw schaal, bord, kom, mok of theepot decoreren met slib of met glazuur voorzien. Bij meer interesse in de draaischijf rouleren we tijdens het aantal lessen.

Dinsdagochtend 5 Kennismakingslessen in het voorjaar start medio half januari 2017. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk.

Op woensdagochtend en donderdagochtend geef ik les bij St.CREA, Fort a/d Drecht, Grevelingen 56 te Uithoorn. In deze cursus is er nog plek voor enkele deelnemers. U kunt nog instromen als u dat wilt. CREA hanteert andere prijzen aangezien de groep groter is.

U kunt een strippenkaart aanschaffen voor de cursus;

Kinderen  10 lessen = €120 incl. klei, glazuur en bakken

Kennismakingslessen 5 x = €85 excl. klei, glazuur en bakken

Najaar volwassenen 10 lessen €150 excl. klei, glazuur en bakken

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u contact met opnemen via dit formulier.

 

 

© 2018 Martina Dielen Keramiek