IMG_2051Het is mogelijk kinderfeestjes te organiseren voor kinderen van 8-12 jaar. Afhankelijk van de leeftijd komen de kinderen op verschillende manieren in aanraking met klei.

De kosten bedragen per kind 12,50 euro (excl. materiaal en stookkosten), minimaal 6 kinderen. Inbegrepen limonade.

Leeftijd Activiteit
8 – 10 jaar Het maken van een broches, hangertje en tegeltje beschilderen met glazuur.Tijdsduur +/- 1,5 uur
10 – 12 jaar Dier uit de dierentuin of lievelingsdier voor in de tuin. Deze beschilder je met kleurig glazuur.Tijdsduur +/- 2 uur

 

Broches, hangertje en tegeltje beschilderen 
We werken vanuit een plak klei, hieruit worden met vormpjes figuurtjes gestoken. Men kan er een gaatje in maken en de vormpjes beschilderen met glazuur. Of zet jouw mooiste tekening op een tegeltje. We beschilderen het tegeltje met gekleurde glazuur.

Dier uit de dierentuin 
Maak je lievelingsdier voor in de tuin op een stokje. Voor je lievelingsdier werken we vanuit een kommetje wat we verder opbouwen met rolletjes klei. Er zijn heel veel mogelijkheden om tot een leuk resultaat te komen. Daarna kan je er allerlei vleugels of staart of snavel aan toevoegen of een heel ander beest maken. We maken er dan een gaatje in zodat je het in de tuin kan zetten op een stokje. Voor de wat jongere kinderen maken we samen een dier uit de dierentuin op een eenvoudigere wijze. Je kunt het dier nog leuker maken door het te beschilderen met vrolijk gekleurd glazuur.

 Vier weken later kun je keramiekdier of tegeltje ophalen 
Om teleurstellingen te voorkomen wil ik duidelijk maken dat het gemaakte werk nooit meteen mee naar huis genomen kan worden na het partijtje. Sommige dingen moeten eerst drogen en vervolgens geglazuurd en worden gestookt. Vaak al na 3 of 4 weken kan het werkstuk afgehaald worden. Vraag Martina naar de mogelijkheden op welke dag er een feestje kan worden gehouden op het atelier in Mijdrecht.

 

 

© 2017 Martina Dielen Keramiek